Ozon-behandling: fjern dårlig lugt, virus, bakterier og miroorganismer

Ideelt til kælder, bil, sommerhus, røg-lugt og mange andre ting

Ozon er en stærkt oxiderende gas og kan derfor reagere med aromatiske stoffer og mikroorganismer. Ved at behandle med ozon fjernes uønsket lugt fra f.eks. fugt, mug, røg, brand, diesel, afløb og sved. Ozon dræber også alle former for bakterier, vira og andre mikroorganismer. Derfor er ozon også ideelt til at rense luften for mikroorganismer. Læs mere her.

Ozonen dannes fra luftens ilt ved at anvende en højspændingsgenerator til at lave en elektrisk udladning, som kaldes koronaudladning. Udladningen skaber et blåt lys, og i denne proces omdannes luftens ilt til ozon: 3 O2 (Ilt) → 2 O3 (Ozon). Ozonen omdannes naturligt tilbage til ilt over tid, og efterlader ingen giftige dampe efter ozonbehandlingen. Således er ozonbehandling miljøvenlig, og ozon betragtes derfor som en GRØN teknologi. I USA er det anvendt til behandling af økologiske madvarer for at undgå insekter og mug, og ozonbehandling har status som PURE AIR fra de amerikanske myndigheder.

Et rum, der er behandlet med ozon, skal udluftes grundigt inden man tager rummet i brug igen. Rummet må ikke tages i brug før lugten af ozon er væk. Således forebygges, at mennesker og husdyr får lettere gener i øjne og på slimhinder efter ozonbehandling. Der må ikke være personer, dyr eller planter i det rum, som ozonbehandles.

OZZITM Clean er en Dansk produceret serie af universelle og transportable- eller stationære ozongeneratorer. De kan anvendes i forskellige applikationer såsom indvendig behandling af biler, busser, taxaer, lastbiler, campingvogne, både, containere, omklædningsrum, hotelværelser, børnehaver, skoler, fællesrum, rørsystemer, aftræk fra restaurationskøkkener, produktionsanlæg, tanke, lagerrum og mandskabsvogne m.v. OZZITM Clean anvendes alle steder, hvor der er behov for udrensning af mikroorganismer og/eller dårlig lugt (odour).

Transportable ozongeneratorer

Vores universelle transportable ozongeneratorer er vist nedenfor. Tallet på modellen anviser hvor meget ozon (i mg) der generes.

  • OZ 200 og OZ 500 er små ozongeneratorer til f.eks. biler, hotelværelser, omklædningsrum og andre mindre lokaler, lager- og produktionsrum (10-50m3)
  • OZ 2000, OZ 4000 og OZ 8000 anvendes til f.eks. lastbiler, containere, lagerhaller, og andre større lokaler og produktionsrum (50-500m3).

Stationære ozongeneratorer

OZ 10EC og OZ 20EC er stationære ozongeneratorer, der er egnede til behandling af rørsystemer, f.eks. luftkanaler fra restaurationskøkkener. Ozonen kan holde kanalerne fri for fedt og dermed nedbringe brandrisiko samt fjerne madlugten i den luft, der udledes af luftkanalen, så nærområdet ikke generes af lugtgener. De stationære ozongeneratorer kan i øvrigt bruges i mange andre industrielle applikationer.

Spørgsmål og kontakt

Kontakt gerne vores eksperter for rådgivning om den ozongenerator-model, der passer bedst til din applikation, hvad enten det er dårlig lugt, insekter, mug eller andet.

SE PRISER OG DATABLADE

Få et uforpligtende tilbud

Kontakt os for et uforpligtende tilbud, eller et besøg for demonstration hos Dem.

Bliv ringet op

Vi står inde for vores produkter, og leverer alle varer med fuld funktionsgaranti. Ved spørgsmål til vores produkter kontakt os i dag, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

KONTAKT OS
KONTAKT
OM OS
crossmenu